Un vídeo mostra com la mestra condemnada a 4 anys de presó va maltractar dos nens d'1 any

A les imatges es pot veure com la docent immobilitza un nen i l'obliga a empassar-se menjar

Un vídeo mostra els maltractaments que va perpetrar una mestra de l'Escola Anunciata de Gironella contra dos nens d'un any. A les imatges, que es van visionar durant el judici i a les quals ha tingut accés l'ACN, es veu com la mestra fa caure a terra un nen de manera violenta i en posició cap amunt, li immobilitza els braços i les cames i l'obliga a empassar-se el menjar. En un altre vídeo es veu com la docent introdueix un altre nen en un llençol en forma de sac en la posició inversa a l'habitual –amb el cap al lloc dels peus– i s'asseu a la punta per no deixar-lo sortir.

El jutjat penal número 1 de Manresa ha condemnat a quatre anys de presó la mestra de Gironella acusada d'haver maltractat dos nens d'1 any d'edat. La jutgessa atribueix a la mestra dos delictes contra la integritat moral amb l'agreujant d'abús de superioritat. A banda de la pena de presó, també li imposa la inhabilitació especial per a l'exercici de la seva professió com a tècnica d'educació infantil durant el temps que duri la condemna. També haurà de pagar una indemnització de 90.000 euros a les famílies dels dos infants. D'altra banda, la sentència també condemna una altra mestra de l'escola de Gironella a onze mesos de presó com a còmplice de dos delictes contra la integritat moral.

La defensa va intentar, durant el judici que es va celebrar el 16 de març a Manresa, que s'invalidessin les imatges que es van enregistrar d'ella amb una càmera que la direcció del centre havia col·locat a la seva aula. Amb tot, la jutgessa ho va desestimar en considerar que la càmera estava col·locada en un lloc visible. A més, l'Audiència va validar les imatges perquè va considerar que, encara que la càmera no tenia permís judicial, prevalia la protecció dels menors.