Societat 06/07/2011

"El videojoc de 'Cars 2' havia de fer un pas més"

Marxandatge "Les pel·lícules de Pixar tenen sempre un joc possible" Canvi "En els jocs de conducció, la vista és des de darrere. Nosaltres havíem de mostrar la cara dels cotxes"

àlex Gutiérrez M.
2 min
Jay Ward va visitar la setmana passada el Gamelab  de Barcelona, la fira del videojoc.

Jay Ward fa dotze anys que vetlla perquè qualsevol producte inspirat en una de les pel·lícules de Pixar -sigui videojoc, llibre o parc temàtic- s'adeqüi als valors de l'estudi i sigui rigorós. Anteriorment havia estat il·lustrador freelance i mecànic de Harley Davidson. L'últim dels seus projectes és el control del joc Cars 2 .

Quan es va començar a pensar en el videojoc de Cars 2 ?

La pel·lícula ens ha costat tres anys i mig de feina i el joc vam pensar-lo fa dos anys i mig. Hem anat treballant totes dues coses en paral·lel. Pel que fa a l'adaptació per a la PSP, que és en el que estem treballant ara -i per primer cop amb un estudi espanyol-, fa només quatre mesos que ens hi hem posat.

Quina és la fórmula d'un joc que es basa en una pel·lícula de Pixar?

Primer has de pensar en la plataforma: quina resolució de pantalla tens i quina potència de sistema. Amb Cars 2 sabíem que ja hi ha molts jocs de conducció; per tant, havíem de pensar què ho havia de fer diferent. I la resposta són els personatges: els cotxes estan vius, tenen personalitat. Això ens obligava a canviar la manera de jugar. En jocs de conducció clàssics, la vista és des de darrere, mentre que nosaltres havíem d'empescar-nos algun sistema que mostrés la cara dels cotxes.

Hi ha un joc per a cada pel·lícula?

Sí, totes les nostres pel·lícules tenen sempre un joc possible. Però aquest joc, com ha passat amb Cars 2 , sempre ha de fer un pas més que el film. No pots reproduir la pel·lícula, només: has d'agafar un aspecte i convertir-lo en tot un joc, que tingui autonomia. Amb Cars 2 era fàcil, perquè la conducció és un dels grans gèneres dels videojocs. Però en altres pel·lícules, com ara Up o Wall·E , la cosa es complica més.

Quin procés se segueix?

Normalment vénen desenvolupadors amb idees i nosaltres hi accedim, però sempre treballant de manera col·laborativa. Des de Pixar diem què hauria d'haver-hi i què no.

Què acostumen a demanar?

Un joc de Pixar ha de ser apte perquè hi jugui tota la família, no volem jocs d'una sola persona que tendeixin a l'aïllament. Això vol dir que per força ha de ser divertit per a totes les edats.

stats