VIOLÈNCIA MASCLISTA
Societat 18/05/2018

Un violador evitarà la presó si fa un curs d’igualtat

El tribunal acorda la suspensió de la pena si l'home no torna a delinquir, paga 1.000 euros a la víctima i assisteix 40 dies a un curs

Ara
2 min
Centenars de persones es van manifestar el 10 de maig passat a Vitòria en contra de la sentència de la Manada.

BarcelonaLa polèmica sentència de la Manada ha situat els casos d’agressió sexual a l’ull de l’huracà. Com el que es va jutjar ahir a l’Audiència Provincial d’Àlaba, en què un home condemnat per haver violat la seva exparella no anirà a la presó si en quatre anys no torna a delinquir, paga 1.000 euros a la víctima i assisteix 40 dies a un curs d’igualtat i no discriminació. L’home va assumir la condemna d’un any i vuit mesos de presó, però no hi entrarà perquè no té antecedents.

Segons va explicar Efe, la defensa va arribar a un pacte amb la fiscalia, que primer demanava onze anys de presó per a l’home. Els fets van passar el 21 de març del 2015 quan l’home es va presentar al portal del pis on vivia la dona a Vitòria i la va instar a baixar, segons recull l’escrit d’acusació de la fiscalia. Per evitar-se problemes amb els veïns, la víctima va acabar baixant i va ser aleshores quan l’home la va introduir al seu cotxe, va tancar les portes perquè no s’escapés i la va portar fins a Sestao, a 70 quilòmetres. Un cop allà, la dona va negar-se a mantenir relacions sexuals amb la seva exparella i aquest la va empènyer, li va donar un cop al cap i la va forçar tot i les reticències d’ella.

La sentència el condemna a un any per un delicte d’agressió sexual i a vuit mesos per un delicte de coaccions. La pena de 40 jornades en benefici de la comunitat és per un delicte de maltractament. A més a més, se li ha prohibit acostar-se a la víctima els pròxims sis anys. Ara bé, el tribunal va acordar la suspensió de la pena de presó durant quatre anys si paga la indemnització a la dona, no comet cap més delicte i segueix el programa d’igualtat.

No és el primer cas a l’Estat en què un condemnat per violació eludeix la presó fent un curs. El desembre de l’any passat un home va acceptar la condemna de tres anys i set mesos de presó per haver drogat i abusat sexualment d’unes amigues de la seva filla, de 12 anys, a Binissalem (Mallorca). Tot i admetre els fets, el tribunal va suspendre la condemna per un període de tres anys si pagava una multa i seguia un curs d’educació sexual.

stats