Violència masclista

Tres crims masclistes en 24 hores a Espanya: tres homes assassinen quatre dones i dos menors

Els crims han tingut lloc a Conca, Granada i Màlaga

ARA
2 min
Domicili de Màlaga on viva la dona assassinada en mans de la parella.

BarcelonaUna dona i els seus dos fills, esquarterats a Las Pedroñeras (Conca) presumptament per part del pare. Una noia de 20 anys i la seva mare, assassinades suposadament per l'exparella de la filla a Zafarraya (Granada). I una altra dona de 76 anys a Fuengirola, Màlaga, morta també presumptament a mans del seu marit. Les últimes 24 hores a Espanya han sigut negres en termes de violència masclista: quatre dones i dos menors assassinats. La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha fet aquest dissabte una crida contra la violència masclista en aquest "dia terrible per a la societat espanyola".

La Guàrdia Civil ha trobat aquest dissabte en un habitatge de Las Pedroñeras els cossos esquarterats d'una dona i els seus dos fills, obra, presumptament, de la parella i pare de les víctimes, que ha estat detingut per la Guàrdia Civil. Segons informa Efe, un familiar de la dona va denunciar aquest divendres a la tarda que havia desaparegut. Els agents, doncs, van activar el dispositiu de recerca i van trobar els tres cossos sense vida en un habitatge adjacent de la casa on vivien.

A Andalusia també s'han registrat dos crims masclistes en les darreres hores. Primer, a Granada, un home de 34 anys ha matat la que fins fa poc era la seva parella, de 20 anys, i la seva mare, de 49, i després s’ha suïcidat. Segons ha detallat el subdelegat del Govern a Granada, José Antonio Montilla, la jove morta no figurava al sistema de protecció a víctimes de violència de gènere (VioGen) ni constaven denúncies prèvies per maltractament. L'home sí que tenia antecedents, però no per delictes relacionats amb la violència de gènere. Aquest home va fer servir una escopeta per posar fi a la vida de les dues dones i, segons la principal hipòtesi de la investigació, va anar després a casa seva i va fer servir la mateixa arma per suïcidar-se.

Unes hores abans, aquest divendres a la nit a Fuengirola (Màlaga), una dona de 76 anys ha mort a mans de la seva parella, un home de 75 anys que suposadament l'ha escanyat i posteriorment s'ha intentat suïcidar ingerint pastilles. El presumpte agressor està fora de perill i ja ha estat arrestat.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats