Societat 24/01/2012

L'expresidenta de l'Observatori contra la Violència Domèstica acusa l'arquebisbe de Tarragona d'anar contra la "igualtat"

Montserrat Coma situa la percepció "d'igualtat" vers la parella com un dels principals indicadors d'una relació sana. Demana més implicació de tota la societat per reduir l'índex de morts per violència de gènere

Ara
2 min
Montserrat Comas, magistrada de l'Audiència provincial de Barcelona i expresidenta de l'Observatori contra la violència domèstica i de gènere, als Matins de Tv3

BarcelonaLa magistrada de l'Audiència provincial de Barcelona i expresidenta de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, Montserrat Comas, afirma que la primera mesura per combatre la violència masclista és que la víctima reconegui que està sent "maltractada", i situa la percepció "d'igualtat" vers la parella com un dels principals indicadors d'una relació sana i estable. En aquest sentit, Comas es mostra rotundament contrària a l'opinió de l'arquebisbe de Tarragona, que en una entrevista aquest dilluns a Els matins de TV3Els matins va dir, sobre les relacions matrimonials: "El fill més petit és el teu marit". Segons la magistrada, aquesta visió va completament en contra del concepte d'igualtat.

En una entrevista aquest matí en el mateix espai de TV3, Coma ha lamentat les cinc víctimes per violència de gènere en les tres primeres setmanes de l'any, i ha demanat més implicació de tota la societat per reduir l'índex de morts en aquest àmbit. "Si un veí sent que prop seu es comet una violació dels drets humans, és delicte públic i té la responsabilitat d'implicar-s'hi", ha dit Coma, que ha subratllat que la violència masclista és un problema de tota la societat. "Si els maltractaments no arriben als poders públics, no es pot actuar", ha sentenciat.

Comas ha recordat que les víctimes tenen ajudes assistencials "importants" de les quals han de fer ús, i ha destacat l'àmplia xarxa d'associacions que aporten ajuda sociològica i judicial a les víctimes. En la mateixa línia, la magistrada ha valorat positivament l'aprovació al Parlament de la llei integral contra la violència de gènere, de la qual ha assegurat que és un bon instrument i s'ha mostrat esperançada que comenci a donar fruits en la reducció de víctimes "a mitjà termini".

stats