Societat 27/05/2012

Detenen un home acusat de matar la seva exdona desapareguda a l'Hospitalet des del 2006

La policia ha detingut l'homicida a la ciutat argentina de Córdoba

Acn
1 min

L'Hospitalet de LlobregatLa policia ha detingut un home acusat de matar la seva exdona, veïna de l'Hospitalet de Llobregat, que estava desapareguda des de l'any 2006. La dona, de 30 anys i de nacionalitat boliviana, era mare de tres fills menors d'edat. La policia argentina ha detingut l'homicida a Córdoba, a l'Argentina. Des d'un inici, els Mossos d'Esquadra van centrar la investigació en la seva exparella, Omar A. N., de 37 anys i de nacionalitat boliviana. Les diverses contradiccions en les seves declaracions van fer pensar als investigadors que no es tractava d'una desaparició voluntària sinó d'un homicidi.

Els Mossos d'Esquadra van demanar, a través de la Interpol, proves d'ADN als pares de la víctima per tal d'introduir-les a la base de dades de persones desaparegudes i restes òssies. A l'agost del 2008 es van recuperar diverses restes òssies a la platja d'Arenys de Mar i, mitjançant les proves d'ADN, es va poder corroborar que pertanyien a la noia desapareguda a l'Hospitalet el 2006.

Quan es va identificar el cos, el sospitós del crim ja havia fugit de l'estat espanyol. Tot i així, la investigació, que continuava oberta, va permetre trobar més indicis de participació del sospitós en els fets i es va aconseguir localitzar-lo a Córdoba, a l'Argentina.

El Mossos van sol·licitar al jutjat una ordre internacional de detenció que es va fer efectiva per part de la policia argentina el passat 9 de maig. El detingut està pendent de ser traslladat per presentar-lo davant del jutjat de violència domèstica de l'Hospitalet de Llobregat.

stats