Societat 27/04/2012

Un grup d'identificats a la web d'Interior desafia Puig amb un acte a plaça Catalunya

Tots són membres de l'esquerra independentista i portaran una de les pancartes principals de la manifestació de l'1 de Maig a Barcelona

Albert Balanzà
1 min
Alguns dels investigats, ahir a plaça Catalunya

BarcelonaQuatre dels deu identificats que apareixen a la web del departament d'Interior com a persones sobre les quals els Mossos d'Esquadra demanen la col·laboració ciutadana per identificar-los han comparegut aquest divendres al migdia a cara descoberta al mig de la plaça Catalunya en un acte que suposa un clar desafiament a la investigació que ha iniciat el Govern. En un moment que els professionals de l'advocacia han expressat els seus dubtes sobre la possible violació dels drets fonamentals, els identificats, que teòricament haurien participat en els incidents més greus de la jornada de vaga, s'han fet acompanyar per una vintena de representants i càrrecs electes de l'esquerra independentista. El portaveu nacional d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha posat l'accent en la feblesa de les mesures d'Interior, que denuncia per "propagandístiques i jurídicament contràries al dret a més de d'escassa eficàcia policial i judicial". Alguns dels identificats portaran una de les pancartes principals de la manifestació de Barcelona de dimarts que ve amb motiu de l'1 de Maig, Dia del Treballador.

El conseller d'Interior, Felip Puig, en una visita a les Borges Blanques, s'ha refermat en la necessitat del web com a línia d'investigació que ja existeix a altres països com el Regne Units, si bé a l'estat espanyol no està contemplat com a mesura dins la llei d'enjudiciament criminal. També el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha anunciat que està estudiant el web d'Interior per veure si cal obrir una actuació d'ofici.

stats