Trànsit aeri
Societat 25/05/2011

Reobren els aeroports d'Hamburg i Bremen després de les afectacions per les cendres del volcà d'Islàndia

Els problemes afecten els països escandinaus i el nord de les illes Britàniques, però es descarta el tancament de tot l'espai aeri europeu

Agències
2 min

BarcelonaEls aeroports d'Hamburg i Bremen han reobert a les 12 del migdia, després que l'oficina alemanya de seguretat aèria ha anunciat que la concentració de partícules de cendra en aquella zona ha deixat de ser crítica. El Servei Meteorològic Alemany ha tancat l'espai aeri del nord del país, i des de les 5 del matí d'aquest dimecres cap avió no aterrava ni s'enlairava a Bremen, mentre que el d'Hamburg ha tancat a les 6. Així mateix, s'espera que els aeroports de Berlín i Hannover reobrin cap a les dues de la tarda.

Hi ha hagut quatre vols afectats que havien de sortir des d'aeroports catalans: des de l'aerport del Prat s'ha suspès una sortida i una arribada des d'Hamburg que havia d'operar Spanair, mentre que a Girona s'han cancel·lat un vol d'anada i un de tornada a Bremen amb Ryanair.

Més enllà d'Alemanya, aerports suecs, noruecs i danesos també s'han vist afectats per l'erupció volcànica, i s'esperen cancel·lacions de vols amb origen o destinació en qualsevol d'aquests països, que s'hauran d'afegir a les anul·lacions de vols cap a Escòcia i el nord d'Anglaterra, que ja van començar ahir. En total, però, al llarg d'aquest dimarts només es van suspendre 500 vols dels 29.000 previstos a Europa, i pràcticament tots van ser per problemes a l'espai aeri escocès.

Malgrat tot, el vicepresident de Transports de la Unió Europea, Slim Kallas, no preveu un "tancament generalitzat de l'espai aeri ni una interrupció prolongada", similar a la que es va produir l'any passat arran de l'erupció de l'Eyjafjallajökull. A França, per exemple, s'espera un impacte "molt limitat" de les cendres volcàniques, i les autoritats aèries han descartat el tancament temporal d'aeroports.

stats