Societat 26/03/2018

Cinc investigats pel tall de l’AVE a Barcelona el 8-N no es presenten a declarar

Tres detinguts més han comparegut al jutjat però només un ha declarat

Montse Riart
1 min
Mostres de suport als investigats pels talls de l’ave el 8-N davant de la Ciutat de la Justícia

BarcelonaCinc persones investigades per tallar la via de l’AVE a l’estació de Sants durant l'última vaga general del 8 de novembre passat no s’han presentat a declarar davant del jutjat d’instrucció 24 de Barcelona, que les havia citat per comparèixer aquest dilluns. Els investigats consideren que la causa busca només “perseguir i sancionar” les protestes socials. La jutge ja havia arxivat la causa inicialment perquè considerava que es va tractar d'una protesta "absolutament pacífica", però va haver de reobrir-la arran d'un recurs de la fiscalia.

El 8 de novembre gairebé un miler de persones va baixar a les vies d'alta velocitat de l'estació de Sants. La protesta va obligar a tallar el trànsit ferroviari durant cinc hores. Una portaveu d’Alerta Solidària, una de les plataformes que dona suport als encausats, ha assegurat que l’atestat dels Mossos d’Esquadra que va servir per obrir la investigació estava dirigit a “criminalitzar” una protesta, que consideren que es va desenvolupar pacíficament: “Ens acusen d’afectar greument la circulació ferroviària”, ha explicat.

Ara la jutge haurà de decidir si torna a citar els investigats en una nova compareixença. Tres detinguts més sí que s’han presentat als jutjats, però només un ha contestat a les preguntes de la magistrada perquè els altres dos s’han negat a declarar, segons fonts judicials. La magistrada ja va arxivar fa uns dies la investigació oberta contra una altra persona pels mateixos fets.

Un jutjat de Girona també ha citat a declarar un altre manifestant pel tall de les vies de l'AVE a l'estació de Girona del mateix 8 de novembre.

stats