Societat 06/06/2012

Una vuitantena de personalitats firmen en contra de l'Eurovegas

J. Serra / S. Almenar
2 min
Una vuitantena de personalitats firmen en contra de l'Eurovegas

BARCELONA / VALÈNCIA.El mateix dia que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va assegurar que Eurovegas "està una mica més a prop de Catalunya que fa uns mesos", va transcendir un manifest promogut per 78 personalitats del món de la cultura, la política i la recerca que s'oposen al fet que el projecte s'ubiqui al delta del Llobregat. Entre els signants del document -titulat Eurovegas no - hi ha Diana Garrigosa, la dona de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall; l'exconseller d'Educació i diputat del PSC Ernest Maragall; el director teatral Lluís Pascual; Josep Joan Moreso -rector de la UPF-; els escriptors Narcís Comadira i Miquel de Palol; l'editor Xavier Folch, i el coreògraf Toni Mira.

El manifest, sorgit de personalitats de l'òrbita maragallista i de corrents crítics del PSC, titllen el projecte d'"error greu i irreversible". "No podem ni volem admetre que el nostre país, ni que sigui com a opció possible, consideri seriosament la posada en marxa d'un projecte forassenyat d'aquesta mena", exposa el document.

Adelson rebutja Marina d'Or

Las Vegas Sands Corporation va declinar ahir l'oferta de Marina d'Or perquè sigui la seu del complex hoteler i d'oci que Sheldon Adelson projecta a Europa. La candidatura de l'empresari Jesús Ger es postulava com a alternativa a Catalunya i Madrid. Però les paraules del gerent de Marina d'Or, que avalaven el seu projecte com l'"única proposta viable", es van esfumar quan portaveus de l'empresa d'Adelson van confirmar a l'ARA que la proposta valenciana no formava part de les opcions estudiades en el tram final de la negociació. En un comunicat enviat després de saber que el seu projecte estava descartat, Ger va dir que pensava enviar la proposta per escrit al domicili particular d'Adelson perquè el conegui de primera mà.

stats