Societat 11/10/2012

García Albiol: "El ministre Wert hauria d'intentar explicar-se una miqueta millor sobre determinats temes"

L'alcalde de Badalona critica el ministre d'Educació. Wert aclareix que vol que els alumnes de Catalunya visquin "equilibradament l'orgull de ser espanyols i catalans"

Ara
2 min
El tuit de Xavier García Albiol

BarcelonaL'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, és l'única veu dins el PP que ha criticat les paraules del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que aquest dimecres ha admès que el seu "interès" és "espanyolitzar els alumnes catalans". En un tuit, l'alcalde de Badalona ha assegurat: "El ministre Wert hauria d'intentar explicar-se una miqueta millor sobre determinats temes". García Albiol s'ha caracteritzat per evitar sovint el debat nacional i lingüístic, i ha centrat la seva preocupació en la immigració a la ciutat, cosa que li ha donat rèdits electorals fins a donar-li l'alcaldia en les últimes eleccions municipals. Badalona és la ciutat de més habitants de Catalunya governada pel PP.

Cap més veu dins el PP ha qüestionat el ministre Wert. Fins i tot Rajoy ha dit des de París que el que ell vol és que "tothom se senti orgullós de ser català i espanyol".

Wert intenta explicar-se

Per la seva banda, el ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, ha afegit aquest dimecres al vespre que aposta perquè els alumnes catalans "siguin capaços de viure equilibradament l'orgull de ser espanyols i l'orgull de ser catalans". El ministre ha volgut aclarir així les declaracions d'aquest dimecres al Congrés en què afirmava que el seu interès era "espanyolitzar" els estudiants de Catalunya. En l'obertura del curs de les Reials Acadèmies, Wert ha remarcat que "la doble identitat no només enforteix i enriqueix, sinó que suposa un element afegit de riquesa cultural". Una cosa, ha reblat, que en altres comunitats es viu "de manera harmoniosa i equilibrada". Wert ha criticat també que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, l'hagi acusat de voler fer una "involució" a temps anteriors a la Constitució en plantejar que hi hagi només història d'Espanya al batxillerat.

Pel ministre, el fet de "trobar elements agressius" a les seves declaracions "demostra que realment no s'ha reflexionat prou". En aquest sentit, s'ha mostrat sorprès pel fet que les crítiques "es facin sempre mirant al passat i no mirant al futur".

"Mirar enrere per parlar d'aquestes coses és equivocar-ho tot", ha afirmat, i ha afegit que "estem parlant d'un país de la Unió Europea, d'una nació que constitucionalment i legalment dóna valor a la diversitat i que s'enriqueix amb ella i en el sentiment comú de l'espanyolitat".

stats