Societat 05/01/2015

Un municipi de Madrid reparteix joguines només a nens espanyols

El consistori –governat pel PP– va autoritzar l'acte, organitzat per una associació vinculada a un partit d'extrema dreta, perquè "en cap moment constava la discriminació"

Efe
2 min
Campanya d''Españoles en Acción' a Velilla de San Antonio.

MadridL'Ajuntament de Velilla de San Antonio, una població situada al sud-est de Madrid (entre Coslada i Arganda del Rey), citarà els responsables de l'associació que va repartir dissabte joguines "només per a espanyols" per recriminar-los la seva actitud "segregacionista", i exposa que en sol·licitar l'activitat no va veure "cap motiu" que impedís denegar l'autorització.

L'associació Españoles en Acción, vinculada al partit d'extrema dreta España 2000, va presentar el 2 de gener la sol·licitud per repartir l'endemà joguines als carrers del municipi, però segons l'Ajuntament "en cap moment constava que només fossin per a espanyols", ha assegurat Arturo Ladrado, responsable de comunicació del consistori, governat pel PP.

"Aquest Ajuntament té com a principi que s'autoritzin totes les actuacions que es fan a la via pública, siguin del tipus que siguin, sempre que no hi hagi risc de disturbis, però això no vol dir que comparteixi ni organitzi aquesta campanya", justifica Ladrado.

I explica que els tècnics de l'Ajuntament van entendre que la petició passava "els filtres" i per això els polítics van donar el vistiplau al repartiment de joguines a la via pública.

Comparació amb Podem

"Hi ha llibertat d'expressió i l'Ajuntament no comparteix l'opinió de ningú: és com si se'ns acusés de demanar l'impagament del deute només per autoritzar un cercle de Podem als carrers de Velilla", diu.

Des de l'Ajuntament han explicat que dissabte durant el repartiment "no es va produir cap problema", tot i que la convocatòria va ser un "fracàs" perquè ni tan sols van repartir les joguines perquè no van anar famílies a recollir-les.

Després de la convocatòria, que en opinió de l'equip de govern local s'ha "utilitzat" per part d'Esquerra Unida per danyar la seva imatge, l'alcalde de la localitat demanarà explicacions al grup per les seves activitats, que l'Ajuntament "no hauria autoritzat si hagués sabut que eren segregacionistes".

"L'alcalde és immigrant, es va criar a Suïssa, i els demanarà explicacions", assenyala.

stats