CIUTATS
Societat 30/03/2011

Fa un any ja es va escapar un paó i va provocar un accident de trànsit

El passat 25 d'abril de 2010 un vehicle va topar contra un paó a la ronda Litoral, a l'alçada del zoo

Albert Balanzà
1 min

BARCELONAL'incident de les dues llobes que han obligat a activar el dispositiu de recerca i captura d'animals de la Guàrdia Urbana aquest matí a l'entorn del Zoo de Barcelona és el segon episodi d'aquestes característiques que es produeix a la zona en un any. L'antecedent més clar d'aquests successos periòdics a la ciutat de Barcelona és l'accident de trànsit que van patir dues persones la nit del 25 d'abril de 2010 quan circulaven en direcció Besòs, i l'animal protagonista va ser un paó.

Els fets van succeir cap a les 11 de la nit al punt quilomètric 9,5 de la ronda Litoral, segons consta a l'acta que va aixecar en el seu dia la Guàrdia Urbana i a la qual ha tingut accés l'ARA. Per circumstàncies que es desconeixen, "un estruç o animal similar", que al final va resultar ser un paó, va creuar la ronda Litoral a l'alçada del Zoo i va topar amb el vehicle en què viatjaven dues persones. Una dotació policial va desplaçar-se al lloc de l'accident i va identificar l'animal mort i va certificar els danys que va patir el vehicle.

La investigació, en la qual també van participar els Mossos d'Esquadra, es va tancar sense determinar responsabilitats per part del Zoo de Barcelona, que en tot moment va mantenir que no els constava que haguessin perdut cap paó. Es dóna la circumstància que aquests animals es passegen lliurement pel recinte, ubicat dins del Parc de la Ciutadella. La polèmica per aquest incident també va arribar a les comissions municipals de l'Ajuntament de Barcelona i va ser motiu d'enfrontament entre PSC i CiU.

stats