Publicitat
Publicitat

SÓLLER

El concurs del súper del carrer Cetre queda desert perquè les bases són "massa exigents"

L'oposició desconfia que el PP no reactivi l'operació

Per urgència i sense avís previ, quan els regidors ja s'aixecaven de la cadira per anar-se'n, l'equip de govern de Sóller (PP) ha duit aquest dilluns la ratificació de la declaració com a deserta de la licitació del concurs per llogar el solar públic del carrer Cetre i fer-hi una gran superfície. El batle, Carles Simarro, ha afirmat que el concurs ha quedat desert perquè les bases eren massa exigents, ja que suposaven el manteniment de 112 places d'aparcament amb zona blava per a l'Ajuntament i el pagament d'un lloguer "massa elevat".

Segons la llei de contractació, es podria tornar a intentar llogar el solar d'altres maneres, com ara amb un procediment negociat o canviant les bases del concurs, tal com ha denunciat el portaveu socialista, Josep Lluís Colom. L'agrupació MÉS –l'única que ha votat en contra de la urgència– també s'ha mostrat desconfiada sobre les intencions dels populars. Simarro, per la seva banda, ha lamentat que el concurs quedàs desert i ha afirmat que encara no s'ha decidit si es tornarà a intentar llogar el solar. També ha recordat que falten pocs mesos per a les eleccions.

Mobilització ciutadana

El lloguer del solar públic del carrer Cetre ha provocat una forta oposició ciutadana. A més de recollir 2.500 firmes, es va crear una plataforma ciutadana contra el projecte. S'hi uniren els petits comerciants, a més de veïns del poble i altres afectats directes com els usuaris de les pistes de petanca, que amb la concessió es veien obligats a tancar o a traslladar-se al poliesportiu (fora del nucli urbà).

El president de Pimeco, Bernat Coll, s'ha mostrat satisfet pel que ha considerat una petita victòria de la mobilització ciutadana i ha confiat que l'Ajuntament "faci una passa enrere" en aquest tema.

Cal recordar que l'agrupació MÉS va interposar una denúncia perquè l'equip de govern no ha fet públics tots els resultats de l'enquesta ciutadana que, suposadament, validaria el concurs del solar.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT