PROCÉS INTERN

L'exconsellera Caro renuncia a la nova direcció de Som Palma amb dures crítiques

L'exdirigent d'EU va ser la candidata més votada per a la coordinadora, però li exigiren que renunciàs ella o la seva parella, i ho han fet tots dos

L'exconsellera del primer Govern del Pacte de Progrés i exdirigent d'Esquerra Unida a Balears, Nanda Caro, ha renunciat a formar part de la nova direcció de Som Palma després de ser la candidata més votada per la militància, i ho ha fet a més amb dures crítiques contra l'organització de la marca municipal de Podem. El motiu és que, després ser elegida com a membre de la nova comissió coordinadora amb més del 49% dels sufragis en una votació directa, se li comunicà que la seva parella, Vicente Izquierdo, també havia sortit elegit per a aquest òrgan com a representant dels cercles de Podem, per la qual cosa un dels dos havia de renunciar en virtut d'un punt del reglament que estableix una "limitació de parentiu". La resposta ha estat que hi han renunciat tots dos.

"Us he de dir que, com a dona, aquesta norma votada per la gent de Som Palma em fa sentir denigrada", es queixa en una carta per explicar la decisió conjunta la responsable de la cartera de Benestar Social amb Francesc Antich entre 2000 i 2003.  "Insinuar que les meves decisions puguin estar lligades a la visió, interessos, opinions o necessitats de la persona que  actualment és la meva parella em resulta molt insultant", continua en la missiva, "tant com incompressible si ve del moviment polític en el qual he dipositat part de les meves esperances per canviar aquesta societat".

Per això l'exdirigent d'EU, que en la seva darrera aparició en la primera línia política va renunciar el 2011 a ser cap de llista a Cort per aquesta formació per discrepàncies amb la direcció, critica a títol personal que quant a això i a la lluita feminista "Som Palma s'haurà d'actualitzar", i adverteix que "queda molt per canviar, sembla que més del que ens pensàvem". En una primera part de la carta que firmen conjuntament, Nanda Caro i Vicente Izquierdo recorden la seva llarga trajectòria per separat en "diferents organitzacions polítiques, sindicals i socials", per explicar la seva renúncia "en parella, però com a resultat de dues decisions individuals, perquè si renuncia un dels dos no faríem res més que legitimar una norma absurda, denigrant i antiigualitària".

En la comunicació dels resultats de la votació per elegir la seva nova coordinadora, Som Palma ha explicat la decisió de Nanda Caro i Vicente Izquierdo facilitant-ne la carta de renúncia. Les seves crítiques entelen el tancament del procés que ha fet la marca municipal de Podem per dotar-se d'una direcció permanent en la qual Podem tingui més pes i millorar la coordinació amb el seu grup municipal, integrant del tripartit de govern a Cort amb el PSIB i MÉS. Per formar part aquesta direcció, a banda dels cinc regidors a Cort i de dues dirigents proposades per la direcció de Podem Palma – Helena Herrera i Llúcia Munar– han estat elegides en votació oberta Antònia Jover, Assumpció Granero, Micaela Dahl, Marc Iriani, Javier González, Pere Durán i Felix Maestro; mentre que a proposta dels cercles de Podem ho han estat Paula Ross, Fabrizio Di Giacomo, Concepción Matarín, Miquel Sobertas i Juan de la Fuente.