Son Espases diu haver reduït les llistes d'espera gairebé un 30%

Els metges de Son Espases, l'hospital de referència de Balears, van fer 19.717 intervencions quirúrgiques el 2013, un 11,4% més que l'any anterior

Els metges de Son Espases, l'hospital de referència de Balears, van fer 19.717 intervencions quirúrgiques el 2013, un 11,4% més que l'any anterior. Això, segons l'hospital mateix, va contribuir a reduir un 29,8% el nombre de persones que esperen per operar-se.

El director de l'hospital palmesà, Víctor Ribot, ha destacat avui, en la presentació de la memòria del centre de l'any passat, que l'activitat quirúrgica va ser la més elevada registrada mai en un hospital públic de les Balears i va superar la de 2011, després de la reducció de 2012 de causa a les retallades.

Ribot, que ha refusat facilitar les dades sobre el temps de demora mitjà per a intervencions quirúrgiques, ha atribuït la rebaixa del volum de les llistes d'espera al "compromís dels professionals".

En aquest sentit, ha remarcat la millora en un 7% del rendiment dels quiròfans i la realització d'operacions a les tardes ajustant l'horari dels especialistes a la disponibilitat dels quiròfans.

El + vist

El + comentat