SON ESPASES

Vidal no es retractarà davant Castillo ni farà cap investigació interna

El president del PP balear dóna per tancada la polèmica per la suspensió de militància de l'exconsellera de Salut arran del cas Son Espases

El president del PP balear, Miquel Vidal, no té cap intenció de retractar-se de les declaracions que va fer aquest dimecres per justificar la suspensió de militància de l'exconsellera de Salut, Aina Castillo. Vidal va defensar en públic que no hi ha partits corruptes sinó persones corruptes. Ho va dir després que Castillo hagués confirmat davant el jutge José Castro que l'expresident Jaume Matas va ordenar manipular el concurs d'adjudicació de l'hospital de Son Espases. Les paraules de Vidal provocaren la reacció de Castillo, qui va advertir en una carta pública que no tolerarà que se la insulti "impunement i públicament”, va demanar al president del PP balear una rectificació i va reclamar-li que fos valent i creàs una comissió d'investigació interna sobre el presumpte finançament irregular del partit. Vidal no té cap intenció ni de retractar-se ni de crear cap comissió d'investigació.

Tot i que el responsable interí del partit a les Illes Balears ha evitat fer declaracions perquè dóna per tancada la polèmica, des del seu entorn s'ha deixat clar que no s'acataran les peticions fetes per l'exconsellera Castillo en la seva carta pública. S'apunta que Vidal no va insultar Castillo i que la suspensió de militància era la conseqüència lògica després de la seva confessió en seu judicial. Des de l'entorn del president del PP també s'assenyala que la situació de Castillo ja s'hauria d'haver resolt abans, quan va confessar el mateix davant la fiscalia d'anticorrupció.

La reacció del PP a les peticions de Castillo suposen de facto la desvinculació total de l'exconsellera respecte al seu partit. En la carta pública a Miquel Vidal que va enviar a alguns mitjans li deixava clar que "si no es produeix aquesta rectificació pública i es demostra valentia en les decisions de l'actual direcció del Partit Popular a Balears, no serà necessari que iniciïs un expedient davant la comissió de drets i garanties, atès que et sol·licit des d'aquest mateix moment que em donis de baixa voluntàriament del partit”.

Vidal va comparèixer públicament dimecres a la seu del PP balear per anunciar la suspensió de militància de Castillo envoltat pel secretari general del partit i pels portaveus de la formació a les principals institucions.