MEDI AMBIENT

El GOB i SOS Son Serra presenten 1.700 al·legacions contra els xibius de Son Serra

Aquestes firmes, recollides en menys d'una setmana, sol·liciten a Demarcació de Costes que rebutgi l'autorització que ha demanat l'Ajuntament de Santa Margalida per instal·lar aquests serveis

Fins a 1.700 al·legacions han presentat avui a Demarcació de Costes el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa ( GOB) i SOS Son Serra per tal d'evitar la instal·lació de xibius i altres serveis a Son Serra de Marina.

Totes aquestes al·legacions, aconseguides en un termini de menys d'una setmana, han estat firmades a títol individual i han estat presentades al registre per sol·licitar a Costes que rebutgi la instal·lació de xibius a les platges de Son Serra i concretament sobre l'àrea natural protegida de les dunes de Son Serra i el Lloc d'Interès Comunitari de na Borges, atenent el principi de precaució pels efectes negatius que les instal·lacions poden presentar.

La petició social pretén protegir l'àrea protegida per Xarxa Natura 2000 (el LIC de na Borges) on es preveu posar la més gran de les instal·lacions temporals de serveis: quiosc amb terrassa, para-sols, cadires, artefactes d'oci, etc.

Segons el GOB, aquest LIC no compta amb un Pla de Gestió aprovat que definiria els usos compatibles amb la conservació de l'espai. "El fet de no conèixer el seu estat de conservació ens aboca a la necessitat d'aplicar el principi de precaució davant qualsevol nova activitat que s'hi prevengui desenvolupar".

L'organització alerta que aquestes instal·lacions es volen col·locar sobre la zona de desembocadura del torrent de na Borges, i que s'ha de tenir cura perquè "en cas d'una avinguda podria destrossar totes aquestes instal·lacions provocant danys i perjudicis a la zona".

Aquesta oposició social ja va quedar plasmada a la  cadena humana del passat diumenge 10 de gener, on més de 5.000 persones hi varen participar per reclamar que la platja de Son Serra continués verge tal com està.

Les associacions de Son Serra recorden que "l'únic argument plantejat per l' Ajuntament de Santa Margalida, que és qui ha sol·licitat l'autorització a Costes, és el recaptatori". Davant això, el GOB demana que "la preservació d'un entorn excepcional i únic prevalgui per damunt de qualsevol argument purament econòmic que preveu treure un rendiment a l'explotació de les platges de Son Serra".

 

Més continguts de

El + vist

El + comentat