MÉS denuncia irregularitats en la pujada d'impostos de Son Servera de 2012

L'Ajuntament abaixarà ara les taxes i espera que els hotelers retirin el contenciós

L'Ajuntament de Son Servera aprovarà el proper dijous una baixada del 42% dels impostos de clavegueram i del 14% del dels fems. Aquesta reducció de taxes es du a terme dos anys després que s'aplicàs una gran pujada (amb els vots de PSOE, Independents i CxI), que va provocar la interposició d'un recurs contenciós administratiu per part de l'Associació hotelera de Cala Millor i que MÉS avui ha denunciat com a irregular.

Segons indica l'agrupació, l'informe amb el qual es va justificar la pujada feia referència a les xifres de 2011 i no de l'any en curs. A més, segons diu, es varen exagerar les despeses de personal, ja que s'hi imputaren 235.000 euros comptabilitzats com el 100% del sou de l'únic tècnic de Medi Ambient.

El batle del municipi, Antoni Servera, confia que amb la nova mesura els hotelers retirin la denúncia. Això no obstant, nega que la rebaixa sigui deguda a l'existència d'un contenciós. L'Ajuntament diu que la reducció és possible gràcies a la recuperació de la situació econòmica. El deute està "controlat" i s'ha millorat el contracte amb la concessionària. Servera ha defensat que la rebaixa es fa pensant en el ciutadà. Els econacionalistes, per la seva banda, argumenten que una possible resolució judicial contra el Consistori hauria pogut provocar aquesta rebaixa.

Apartaments turístics

La modificació fiscal que aprovarà l'Ajuntament inclou la petició dels hoteleres consistent a unificar els criteris per a les places hoteleres i per als apartaments turístics. Amb la modificació, aquests darrers hauran de pagar la mateixa taxa que els hotelers, tret d'aquells apartaments que només ofereixin pernoctacions.


 El + vist

El + comentat