Son Servera haurà de pagar 650.000 euros més per les irregularitats del carril bici

Una sentència del TSJIB confirma el sobrecost de la infraestructura

L'Ajuntament de Son Servera haurà de pagar devers 650.000 euros pel sobrecost de les obres del primer tram de carril bici, inaugurat l'any 2008 sota el mandat del socialista Josep Barrientos. Una sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears estableix el cost de l'obra en 1,6 milions d'euros, mentre que l'Ajuntament havia taxat l'obra en 1.257.000 €. El jutge obliga a pagar els 348.000 € de diferència més 303.000 euros d'interessos a l'empresa constructora, Melchor Mascaró.

La batlessa del municipi, Natalia Troya (PSOE), ha reconegut que aquesta sentència suposa un cop al Consistori que hi farà front amb una partida del pressupost del 2016. Tant l'equip de govern com l'oposició responsabilitza d'aquesta situació l'exbatle, Josep Barrientos (PSOE).

Aquest tram de carril bici va costar el doble dels 810.000 euros que s'havien pressupostat inicialment, perquè s'afegiren obres que no estaven al projecte inicial, sense seguir la tramitació correcta. Així doncs, Barrientos comanà infraestructures que no estaven al projecte, com un camp d'esports, un parc infantil, la rotonda d'entrada de Cala Millor o l'embelliment d'aquesta entrada sense demanar informes tècnics ni treure les obres a concurs. Quan l'empresa taxà el total de les obres en 1,7 milions, l'Ajuntament optà per fer una valoració pròpia que resultà d'1,2 milions. La justícia, però considera que el cost de l'obra és d'1,6 milions. Finalment, l'ajuntament haurà acabat abonant 1,9 milions: més del que reclamava l'empresa.

Exemple de mala gestió

Per part de l'oposició, el PP de Son Servera ha demanat a l'equip de govern (PSOE-Independents) que assumeixi la seva responsabilitat en aquest assumpte, ja que està format pels mateixos partits que governaven aleshores. "S'ha fet un mal ús del doblers públics", ha afirmat el portaveu popular, Jaume Servera. "Als serverins els han doblat els impostos i ara aquests doblers han de servir per pagar penalitzacions", ha afegit. Servera també ha recordat que el carril bici ja va costar 170.000 € de penalització per haver justificat malament una subvenció de Turisme, de la qual, a més, es van haver de retornar 340.000 euros.

 

 

El + vist

El + comentat