L'STEI-i denuncia que el Govern vol fer proves tendencioses i manipulables

El sindicat diu que l'obscurantisme per escollir els centres on es faran les proves fa "evident" la intenció del Govern de "cuinar-ne i maquillar-ne" els resultats

El sindicat STEI-i denuncia que la Conselleria d'Educació té previst realitzar a l'abril una proves de diagnòstic de competències lingüístiques relacionades amb el decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) "tendencioses" i "manipulables".

Segons explica en una nota, aquestes seran les segones proves de diagnòstic, ja que les darreres es van realitzar al novembre. No obstant això, els centres educatius seleccionats per a les proves d'abril no són els mateixos que es van triar per a les anteriors, de manera que el sindicat considera que els resultats no seran comparables.

A això se suma, diu l'STEI-i, "l'obscurantisme a l'hora de triar els centres". "Tot això fa més que evidents les intencions de la Conselleria de maquillar i cuinar els resultats de les proves de diagnòstic del TIL a la seva conveniència", precisa el sindicat.

En aquest sentit, l'STEI-i denuncia el que considera "la manca de rigor i la poca fiabilitat" que aportaran els resultats de les proves de diagnòstic de les competències lingüístiques que s'han de fer a final del mes d'abril als alumnes de primer, tercer i cinquè de Primària.

Els resultats estaran condicionats amb "l'objectiu d'aconseguir un aval tendenciós i mancat del més mínim criteri empíric a favor de l'aplicació del TIL, d'una manera vergonyosa i interessada", hi insisteix l'STEI-i.

Així mateix, el sindicat apunta que "no hi ha hagut cap tipus de consens amb els representants de la comunitat educativa" i sol·licita una vegada més la constitució d'una comissió d'experts, consensuada amb la Conselleria d'Educació.

El + vist

El + comentat