L'acusat de matar la seva exparella a Felanitx confessa el crim

La Fiscalia demana una condemna de 17 anys i mig de presó

L'home acusat d'assassinar a ganivetades la seva exparella a Felanitx al juliol de 2014 ha assumit avui el crim davant el jurat que el jutja a l'Audiència de Palma. La Fiscalia ha proposat que se li apliqui l'atenuant de confessió i demana per a ell una condemna de 17 anys i mig de presó.

En l'escrit de qualificació inicial, el Ministeri Públic demanava per a l'assassí confés una pena de 20 anys de presó, així com l'abonament de 150.000 euros a cadascuna de les dues filles de la víctima. Aquesta indemnització es manté en les conclusions finals.

Després que s'hagués format avui el jurat i amb l'assumpció de responsabilitat per part de l'acusat, la vista s'ha limitat al testimoni d'un guàrdia civil que va investigar els fets i d'un perit que els ha certificat. Poc després del migdia del 23 de juliol de 2014, l'acusat es va trobar amb la seva exparella a l'edifici on havien conviscut, al qual ella va acudir per recollir efectes personals.

L'encausat, que l'esperava amb un ganivet ocult entre la roba, va demanar a la dona que pugés al pis per acomiadar-se del fill d'ell, que realment no era a la casa. Quan van accedir al pis, l'agressor li va clavar per sorpresa una ganivetada a l'esquena i la va continuar agredint fins el ganivet es va trencar, cosa que li va causar diverses ferides greus. Després, la va tornar a atacar a cops de puny.

Un cop estava inconscient a terra va agafar un altre ganivet de la cuina i l'hi va clavar diverses vegades al tòrax, fins que va morir dessagnada pocs minuts després. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears, aquest dimarts s'entregarà al jurat l'objecte del veredicte perquè deliberi i dictamini.