Regals marca Barcelona

Samarretes i bosses que no només anuncien els nostres escriptors preferits sinó que són bones i boniques. Unes galetes que van tardar tres anys a trobar la seva versió òptima. Rellotges de polsera fabricats íntegrament amb fusta reciclada. Les joies de l’Aina, una extensió de la seva alegria i passió per la plata i la neu. I tot 100% Barcelona

Encàrrecs amb emoticones

“Fotos? És que mai a la vida m’hauria pensat que algú em demanaria fotos meves treballant”.

Els pares de l’Aina són d’aquella rara espècie que quan va acabar l’institut i ella no tenia ni idea del que volia fer li van suggerir que es prengués un any sabàtic. L’any va començar en un centre cívic del carrer de casa seva, on per primera vegada va veure un curs de joieria i va agafar una llima i una serra. Poc després va agafar un avió fins al Canadà, on va viure quatre mesos. “Però allà l’únic que podia pensar era a tornar per posar-me a estudiar joieria de veritat”, diu. Des d’aleshores entra a l’obrador a les 7 del matí, en surt després de sopar i fa les joies que a ella li agradaria posar-se. Té més feina de la que pot cobrir, però els clients esperen pacients. La majoria dels encàrrecs li arriben per Instagram, on fa 4 anys va penjar la primera foto per curiositat, i on ara ja té 22.000 seguidors. “Jo no faig concursos, poso pocs hashtags i no regalo res a bloggers ; vull que la gent que em segueix ho faci perquè li agrada el que faig”.

@aina_joies

C/ Ciutat de Balaguer, 45

Rellotges tropicals

Quan una actriu de Hollywood es posa unes ulleres d’una marca nova, a la marca nova li canvia la vida. Això és el que li va passar a les ulleres Palo quan un bon dia assolellat Halle Berry va decidir posar-se-les. A partir d’aquell moment les vendes es van multiplicar per 10. Però un bon emprenedor ha de tenir una bona cintura i l’Enoc Armengol ha demostrat sobradament que en té. Es va associar amb un amic de la infància i va agafar un nou camí dins del mateix bosc: MAM Originals, especialitzada en el disseny de rellotges de polsera fabricats íntegrament amb fusta reciclada. Són lleugers, resistents, precisos i no produeixen al·lèrgies. Volen lluitar contra el concepte utopia i fer realitat el somni d’un món en què el desenvolupament humà no entri en conflicte amb l’estabilitat del planeta. “La nostra missió és impregnar tot el que fem de passió, innovació i cura del medi ambient”, asseguren. www.mamoriginals.com

Literatura tèxtil

“Quan vaig en metro moltes vegades veig com algú se’m queda mirant la bossa i riu. És molt divertit sentir la complicitat d’aquest llenguatge no parlat amb els que estimen la literatura”. Gil Padrol, Lucas Varela i Óscar Valero són tres amics que sempre han compartit passió per la lectura i que el Sant Jordi del 2014 van decidir materialitzar-la. Per a ells el que va fer créixer el projecte és una idea tan simple com que la literatura és molt més que els llibres que llegim, que arribar a l’última pàgina no marca el final de l’experiència. “D’alguna manera el que hem viscut a través de les pàgines ens acompanya allà on anem”, diuen, i amb It’s Written podem portar la rutina matinal de Patrick Bateman’s en una samarreta o una bossa dedicada a William Burroughs. “D’aquesta manera mantenim la sensació de quan repassem la nostra biblioteca personal amb la mirada o quan arribem a l’últim capítol d’una novel·la genial”, apunten. www.itswritten.eu

Galetes naturals (de veritat)

A la seva web anuncien: “Com que no les vam trobar, les vam fer”. Durant dos anys l’equip de PaulandPippa, quan encara no tenien ni nom ni forma, es van tancar en un petit obrador de Premià de Mar per aconseguir l’excel·lència de la galeta orgànica. Cada cap de setmana hi entraven a les 6 del matí i en sortien a les 12 de la nit per intentar trobar la fórmula bona.

El que van tenir clar des del principi va ser que només farien servir ingredients de màxima qualitat, proximitat i certificació orgànica. Per exemple, només utilitzen oli d’oliva que és verge extra de primera premsada en fred, de Flix, o la farina d’espelta d’Olesa de Montserrat. Els va costar tant aconseguir les galetes que volien que quan en parlen és com si parlessin de membres de la família, que més o menys és el que són.

El novembre del 2013 van néixer les PaulandPippa, quatre galetes dolces i tres de salades -la quarta salada, la Tomato Bravo, va tardar un any més perquè no aconseguien dominar l’aigua dels tomàquets-. Es van atrevir a fer tastos a pèl, tastant els ingredients sols perquè quan després tastéssim la galeta veiéssim que la de poma porta poma, la de tomàquet porta tomàquet i la de coco, coco. Ni un additiu, ni un colorant. Per entendre’ns: són les galetes que ens fem a casa (quan ens surten bé). El primer any va ser dur, però després de triomfar en una fira d’Alemanya va començar l’èxit galeter.

De Premià de Mar han passat a un obrador molt més gran a la Zona Franca on cada dia treballen 10 persones, que fan, només amb les mans, 10.000 galetes cada dia.

www.paulandpippa.com

Més continguts de