I A MÉS...

La població mundial pesa 287 milions De tones

1 min
Típic menú greixós en  un restaurant.

La batalla per les nostres voluminoses cintures ja no és només un problema de salut. Un nou informe de les Nacions Unides (ONU) diu que també cal considerar els efectes ecològics globals del greix individual. Les persones més grasses requereixen més aliments i energia. El 2050 hi haurà 9.000 milions d'éssers humans al món. Els investigadors van calcular el pes o la biomassa de la població adulta del planeta a partir de dades recollides el 2005 per l'ONU, l'OMS i l'Agència dels EUA per al Desenvolupament Internacional. Les mesures van incloure el nombre d'habitants, l'índex de massa corporal mitjà i l'alçada. Els científics van calcular que la població adulta de tot el món pesa 287 milions de tones.

Repartiment desigual

Prop de 15 milions de tones corresponen a persones amb sobrepès, un terç dels quals són habitants de l'Amèrica del Nord, tot i que hi habita només un 6% de la població mundial. Als Estats Units, el 36% de la població és obesa. La quantitat d'energia que cal gastar per suportar tot el que es produeix per aquest pes extra és un 481% superior que als països més pobres.

Àsia, per la seva banda, representa el 61% de la població mundial però només el 13% de la biomassa amb sobrepès al món. Per tant, queda clar que el seu consum alimentari i, per tant, el seu impacte ecològic són més baixos. M.L.F.

stats