PA CIÈNCIA, LA NOSTRA

La rentadora, el nou aparell per cuinar

Daniel Arbós I Màrius Belles
2 min

Als anys vuitanta, la moda gastronòmica imperant ens obligava a començar qualsevol àpat amb un còctel de gambes, seguir amb plats inundats de crema de llet i, de postres, per desengreixar, endrapar un lleuger i frugal pijama (per als més joves, un combinat de préssec i pinya en almívar, gelat, nata i flam capaç de rebentar les taules de calories de tots els dietistes del planeta).

Al cap d’uns anys van arribar Ferran Adrià, la cuina tecnoemocional, els plats quadrats, les espumes i les esferificacions de tota mena. Ara que aquesta febre ha anat clarament a la baixa, podem apuntar cap a on es dirigiran les noves tendències: cap a utilitzar la rentadora per cuinar. S’han acabat les provetes, les balances d’alta precisió, el nitrogen líquid, l’agar-agar i tots els aparells propis d’un laboratori de química a la cuina: un programa de rentat de cotó per coure la verdura, un de rentat llarg per a la carn i llestos.

Aquesta, almenys, és la proposta d’un inventor de Tel-Aviv, que ha creat uns paquets de menjar envasat pensats perquè el contingut s’acabi de fer mentre fa voltes dins la rentadora entre camises, pantalons i calçotets. Els paquets són totalment estancs, no permeten l’entrada de sabó ni de brutícia (no, no es pot aprofitar l’aroma dels mitjons per substituir el formatge de la pasta) i duen una etiqueta com la de la roba amb les indicacions de com s’ha de coure. És una idea perfecta per als temps actuals. Fusionar cuina i neteja fa que estalviïs temps i energia i que no embrutis paelles ni olles.

No sabem l’acollida que tindrà la proposta, però animem el seu promotor a seguir innovant. Què serà el següent? Una nevera que estengui la roba? Un televisor que planxi? Una tassa de vàter que vagi a les reunions de veïns? Estarem a l’aguait.

stats