La roba interior vermella de Mickey Mouse

Potser l'elecció de la roba interior amb què certes persones decideixen guarnir-se la nit de Cap d’Any us sembla una qüestió intranscendent, però un estudi no ho té tan clar, sobretot si sou rates

POTSER L’ELECCIÓ DE LA ROBA INTERIOR amb què certes persones decideixen guarnir-se la nit de Cap d’Any us sembla una qüestió intranscendent, però un estudi de la Concordia University de Mont-real no ho té tan clar, sobretot si sou rates. Mentre tots els mitjans es feien ressò de l’últim Victoria’s Secret Fashion Show, la passarel·la més famosa de llenceria, el psicòleg Gonzalo R. Quintana Zunino orquestrava una desfilada eroticofestiva d’ordre equivalent entre els rosegadors.

L’investigador està intentant desxifrar, mitjançant el comportament de les rates, els condicionants que afecten l’impuls sexual. I va voler demostrar que la roba influeix amb un experiment amb rates, per a les quals va dissenyar unes petites jaquetes que havien de fer les delícies visuals i tàctils dels animalons. Per veure com aquesta peça de roba condicionava l’impuls sexual, va agafar una dotzena de rates i va fer que perdessin la virginitat amb femelles que duien aquesta rebequeta.

Segons l’estudi, a partir d’aquesta experiència iniciàtica, a diferència dels mascles que perdien la virginitat a pèl, quan havien d’escollir entre dues femelles sexualment receptives, preferien majoritàriament les que duien la jaqueta i ejaculaven més ràpid amb aquestes que quan s’aparellaven, amb desgana, amb les rates nues. En un segon experiment van aconseguir que aquests mascles virginals associessin la peça de roba a intents d’aparellament exitosos o amb el fracàs, amb femelles no receptives.

O sigui, que podria ser que aquell calçó vermell de Mickey Mouse fos la roba íntima de Cap d’Any que li assegurava un gran èxit sexual. Sempre cal anar amb compte. Ara bé, si extrapolem el comportament dels humans al dels petits múrids, l’estudi podria explicar el fetitxisme d’una peça de roba i com la vestimenta pot condicionar el nostre impuls sexual.

Nosaltres, en relació amb l’estudi, només podem assegurar-vos que el fet de sortir al carrer només amb una jaqueta pot condicionar no només la vostra conducta sexual sinó tota la vostra vida. Així és la ciència, capaç de posar una sonda sobre un meteorit, moure nanoobjectes amb pinces òptiques i fer unes rebequetes sexis per a rates.

Dani Arbós és biòleg, i Xavier Bellés és físic.

El + vist

El + comentat