Una festa de tardor per a tota la família

Les activitats dirigides al públic infantil i familiar ocupen una bona part de la programació

En plena tardor, quan el fred encara no és viu i el paisatge d’on s’extreuen les herbes per elaborar la ratafia exhibeix múltiples tonalitats cromàtiques i aromàtiques, Santa Coloma de Farners dedica tot un cap de setmana a una beguda que ja és tot un símbol d’aquesta població. La Festa-Concurs de la Ratafia és una festa popular i participativa a la qual s’aboca tota la població, adults i nens. L’organització té molt clar que el públic infantil i familiar ha de gaudir de ple d’aquesta festa i li dedica una bona part de la programació, amb activitats per aprendre, contemplar, experimentar, degustar i sorprendre’s.

La Vela del Circ instal·lada al pati de l’escola La Salle serà un dels punts neuràlgics de la programació dirigida al públic familiar, amb el seu Espai xics. S’hi podrà veure l’espectacle del Teatre Arrossegat i la representació d’ El llop ferotge, a càrrec de la companyia El Príncep Totilau, i s’hi podrà viure una experiència insòlita dins la xarxa de parets transparents i passadissos enigmàtics del Laberint d’Itinerània. S’hi oferiran també tallers familiars, com el de pastisseria, a càrrec de Quim Manco, de la Gasela, i Andreu Climent, de can Tuyarro.

Per als nens s’han programat també passejades amb poni a la plaça del Firal dissabte a la tarda, un taller casteller al Firal, una cercavila amb gegants que sortirà del Pavelló de la Nòria dissabte a la tarda, una castanyada popular diumenge a la tarda a la plaça del Firal i el concert dels Xiula dissabte a la tarda al Pavelló de la Nòria. Dissabte al migdia es farà l’espectacle de circ Petjades, de Paupalaus (de la plaça del Firal a la plaça Farners).

Petits confrares

La Confraria de la Ratafia té com a principis el coneixement de les herbes ratafiaires, l’estima de la terra i la cura del medi natural. Perquè els nens de Santa Coloma sàpiguen apreciar aquests valors, se’ls convida divendres a les 18 h a les Mesures de la Plaça Farners a comprovar el compromís dels aspirants a petits confrares. Tot seguit, seguiran de prop com el Salvador i la Farners desperten el Nou Verda i s’inicia una ruta per la plaça Farners. Els nous petits confrares que hagin superat els compromisos participaran durant la Festa en l’adjudicació de les seves herbes, per formar part així de la petita confraria.

El + vist

El + comentat