ARA LLEGIM
Llegim 25/07/2012

Javier Cercas torna a la Transició amb la ficció 'Las leyes de la frontera'

La propera obra del Premio Nacional es titularà 'Las Leyes de la frontera' i és una novel·la sobre tres delinqüents i el 'somni espanyol'

Ara
1 min
Javier Cercas el 2009 a Madrid

BarcelonaL'editorial Mondadori presentarà al setembre la sisena novel·la de l'escriptor Javier Cercas, 'Las leyes de la frontera'. Serà la primera obra del novel·lista i assagista després de rebre el 2010 el Premio Nacional de narrativa per 'Anatomía de un instante', que disseccionava el 23-F. En aquest cas, Cercas torna a explicar la Transició espanyola, però ja no fixant-se en l'alta política sinó en tres joves delinqüents i les seves vides posteriors: durant l'estiu del 1978, El Zarco, Tere i El Gafitas es dediquen a robar cotxes i a atracar bancs, units per una atracció tan estranya com indestructible. Vint anys més tard, les seves vides han canviat molt... O no tant: El Gafitas és un prestigiós advocat, El Zarco és un delinqüent molt buscat i la Tere segueix entre els dos.

Tirant per terra la teoria de l'ascens social i del "somni espanyol", Cercas mostra la cara més crua i marginal de la Transició amb tres personatges que tenen una relació malaltissa entre ells.

stats