Novetat editorial
Llegim 31/05/2012

La Magrana publica 'La caixa negra', d'Amos Oz

La novel·la, una de les més conegudes de l'escriptor israelià, va ser publicada l'any 1987 i s'aproxima a una parella trencada amb un país en conflicte de teló de fons

Ara
1 min
L'escriptor Amos Oz

BarcelonaDes que l'any 2006 publiqués la novel·la 'Inesperadament al fons del bosc', La Magrana ha donat a conèixer en català la part més significativa de la producció tardana d'Amos Oz (1939), les memòries 'Una història d'amor i de foscor' (2007) i l'assaig 'Contra el fanatisme' (2007). Abans de 'La caixa negra', La Magrana va publicar una altra de les novel·les emblemàtiques de l'escriptor israelià, 'El meu Mikhael' (2010).

Desamor i violència

Amb el teló de fons d'un país en conflicte permanent, 'La caixa negra' mostra, en una sèrie de cartes encreuades, el matrimoni destrossat de l'Alex i la Ilana i el llegat que deixa: en Boaz, el fill de tots dos, un ésser rebel i violent que el seu pare ignora per venjar-se de la mare. Després d'un silenci de set anys, però, la Ilana es posa en contacte amb l'Alex. En Boaz ha estat expulsat de l'escola agrària on estudia i necessita ajuda. I així, a través d'una correspondència implacable sense ni una espurna d'hipocresia, les velles ferides es tornen a obrir.

stats