ARA Llegim

Anagrama reeditarà tota l'obra de Patricia Highsmith

Al Regne Unit i a Itàlia també s'està fent un rellançament de les seves novel·les i llibres de relats

Editorial Anagrama reeditarà a partir d'aquesta tardor i al llarg dels pròxims anys l'obra completa de Patricia Highsmith, "després d'anys d'absència, o d'escassa presència a les llibreries espanyoles i llatinoamericanes", ha explicat aquest divendres l'editor Jorge Herralde.

Herralde ha comentat que "en l'àmbit internacional s'ha produït un renovat interès pels llibres d'aquesta gran autora, un significatiu 'revival", com demostren la iniciativa de l'anglosaxona Virago o a Itàlia amb l'editorial Bompiani, que també ha dut a terme un rellançament de tota la seva obra.

Aquest renovat interès ha coincidit també al món del cinema amb adaptacions de Highsmith: Todd Haynes està rodant 'Carol' amb Cate Blanchett com protagonista, mentre que Andy Goddard dirigirà 'El cuchillo', amb Patrick Wilson i Jessica Biel. També s'estan negociant-se adaptacions de 'Mar de fondo' i de 'Ese dulce mal'.

Anagrama té actualment en el seu catàleg, en la col·lecció 'Un altre pas més enllà', el volum 'Tom Ripley', que reuneix les cinc novel·les protagonitzades per Ripley i, coincidint amb l'estrena de la pel·lícula 'Las dos caras de enero' (dirigida per Hossein Amini i protagonitzada per Viggo Mortensen), acaba de publicar en el segell 'Compactos' la novel·la homònima que l'ha inspirat.

Més continguts de