Novetat editorial
Llegim 14/06/2012

'L'edat del dubte', el nou cas del comissari Montalbano

Edicions 62 continua la publicació d'una de les sèries de novel·la negra més populars de la literatura italiana. Apareguda en italià l'any 2008, ha estat seguida de cinc novel·les més i de diversos llibres de contes protagonitzats per Salvo Montalbano

Ara
1 min
Detall de la coberta de 'L'edat del dubte'

BarcelonaEl nou cas de Salvo Montalbano –el més marí fins ara de tots els que ha resolt–, el lector se sorprendrà pel canvi que s'ha produït en el comissari sicilià, com si l'autor s'hagués proposat remoure-li intensament els sentiments. Un matí es troba al port de Vigata un bot pneumàtic amb el cadàver desfigurat d'un home. L'ha apropat fins al port un vaixell de luxe, el quadern de bitàcola del qual parla de moviments constants per mig món. La propietària i la tripulació han de romandre a terra fins que Montalbano conclogui la investigació.

En la lectura de les cartes nàutiques col·labora la tinent Laura Belladonna. Simpàtica, alegre i atractiva, molt més del que es desprèn del seu cognom, el comissari intueix que aquesta dona li pot canviar la vida: un darrer dubte existencial atroç que el porta a jutjar-se a si mateix com no ho ha fet mai, amb honestedat i una mena de crueltat despietada. A 'L'edat del dubte', Andrea Camilleri exhibeix totes les medalles que han fet de les aventures de Salvo Montalbano les més llegides de la narrativa negra contemporània: un mort anònim, uns sospitosos sorprenents i una dona trasbalsadora. I, per damunt de tot, un humor fi d'esmolada ironia.

stats