LLIBRERIES
Llegim 21/11/2011

L'escriptora Ann Patchett obre la seva pròpia llibreria

Molts llibreters independents americans han hagut d'abaixar la persiana davant del progrés del llibre digital. L'autora de 'Bel canto' mira de posar-hi remei.

Ara
1 min

BarcelonaFa uns anys, la ciutat de Nashville era considerada el centre neuràlgic de l'activitat intel·lectual de l'estat de Tennessee. Coneguda com l'Atenes del sud dels Estats Units, durant molt de temps va ser un punt de referència per als cercles de la Vanderbilt University. En els últims temps, Nashville ha perdut el seu encant, perquè una rere l'altra totes les llibreries de la ciutat han anat tancant portes. Davant d'aquest desencís, l'escriptora Ann Patchett, autora de bestsellers com Bel canto (publicat en castellà per El Aleph), ha decidit obrir el seu propi establiment.

"No tinc cap interès a portar una llibreria –diu Patchett–. Però tampoc vull viure en una ciutat on no hi hagi una llibreria". Des de fa sis mesos, la novel·lista treballa per engegar la Parnassus Books, una llibreria independent ja pràcticament llesta per a la seva inauguració. En tot aquest temps s'ha hagut d'enfrontar al gegant del llibre digital que ha fet que molts dels llibreters de l'American Booksellers Association abaixessin la persiana i deixessin el sector desert.

stats