Publicitat
Publicitat

Torna la BCNegra: més dies i una mica menys de pressupost

El mes de febrer Barcelona rebrà la visita d'alguns dels autors més destacats del gènere negre del moment: Petros Màrkaris –guanyador del VII premi Pepe Carvalho–, Maurizio de Giovanni i Anne Perry. També es reivindicarà la col·lecció La cua de palla d'Edicions 62

La setena edició de la BCNegra compta amb una trentena d'activitats, que començaran el 2 de febrer i s'allargaran fins a l'11 del mateix mes. La BCNegra ha reduït en 3.000 € el pressupost, i ha passat dels 105.000 € que va costar l'any 2011 als 102.000 € que costarà enguany.

Entre les activitats destacades hi haurà la visita d'Anne Perry, reina de la novel·la de detectius (divendres 10), una taula rodona sobre gàngsters i assassins a Anglaterra, amb la participació de Jake Arnott, David Peace, Javier Calvo i Andreu Martín (7 de febrer), la presentació de dos nous autors italians, Maurizio de Giovanni i Marco Malvaldi (8 de febrer) i la reivindicació de la col·lecció La cua de palla d'Edicions 62, dissenyada per Josep Fornas (9 de febrer).

El dijous 9 de febrer, Petros Màrkaris rebrà el VII premi Pepe Carvalho al Saló de Cent de l'Ajuntament. En l'edició d'enguany destaca també la inauguració de l'exposició "Elemental, estimat Joan" a la Biblioteca Pública Arús (4 de febrer) sobre les millors peces que ha col·leccionat Joan Proubasta d'un dels detectius més famosos de tots els temps, Sherlock Holmes.

Més continguts de