Premis literaris
Llegim 21/04/2012

L'editora barcelonina Berta Noy guanya el premi Pin i Soler de novel·la

Dotat amb 21.000 euros i la Musa de Plata de Tarragona, el guardó porta el nom de la ciutat i del novel·lista Josep Pin i Soler, i és el "vaixell insígnia" del cartell de premis tarragonins.

Ara / Efe
1 min

BarcelonaL'escriptora Berta Noy ha resultat avui guanyadora del premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler amb l'obra 'Llocs que no surten en els mapes'.

El lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2011-2012 té lloc aquesta tarda al Saló de Plens de l'Ajuntament.

Dotat amb 21.000 euros i la Musa de Plata de Tarragona, porta el nom de la ciutat i del novel·lista Josep Pin i Soler, i és el "vaixell insígnia" del cartell de premis tarragonins.

Publicat per l'editorial Columna, és un dels més importants de les lletres catalanes, va ser instituït el 1984 i reprès el 1991, data des de la que s'ha convocat de manera continuada, amb un balanç total de més de 500 novel·les candidates i un total de, fins ara, 17 novel·les guanyadores i publicades.

Aquest premi ha estat guanyat per, entre d'altres, Jordi Cervera, Adam Manyé, Joan Giné-Masdeu, Francesc Puigpelat, Antoni Pladevall, Jaume Benavent o Gerard Guix.

82 manuscrits presentats

L'edició d'aquest any ha comptat amb 82 novel·les presentades, el que significa la xifra més alta en tota la seva història.

El jurat d'aquesta edició l'integraven M. Lluïsa Amorós, Gabriel Janer Manila, Gerard Guix (guanyador de l'última edició), Joan Rendé, Antoni Pladevall i Josep Rovira.

Berta Noy Facó és Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona (1994), i actualment és editora executiva de ficció en l'editorial Espasa.

stats