Ara Llegim
Llegim 10/07/2012

El CCCB dedicarà una exposició a Roberto Bolaño el 2013

'Arxiu Bolaño', que s'inaugurarà el 5 de març del 2013, tindrà com a nuclis temàtics la geografia, la cronologia literària i el paisatge existencial de l'autor de 'Los detectives salvajes'

Ara
1 min

BarcelonaEl Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) organitzarà a partir del 5 de març del 2013 l'exposició 'Arxiu Bolaño', un homenatge a l'univers literari de l'escriptor xilè, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort i amb la sisena edició biennal de Kosmopolis.

El projecte s'aproxima a l'autor de '2666' a través de tres nuclis temàtics: la geografia, a partir de les tres ciutats (Barcelona, Girona i Blanes) on Roberto Bolaño va escriure gairebé tota la seva obra; la cronologia creativa, complementant i redefinint la publicació dels seus llibres, i el paisatge existencial, que recupera la dimensió més íntima de l'escriptor.

El recorregut es completa amb un pròleg sobre els anys viscuts a Mèxic i un epíleg que analitza la influència de Bolaño en la literatura del segle XXI. L’exposició serà concebuda com una investigació detectivesca on el visitant és un 'detectiu' sotmès a una sèrie de proves i jocs.

L'exposició també inclourà material de l'arxiu dels hereus de Roberto Bolaño: novel·les, contes, poemes, escrits diversos, llibretes, correspondència, fotografies familiars, revistes, la seva biblioteca personal, totes les entrevistes i jocs d'estratègia, entre altres.

stats