TEATRE
Llegim 29/11/2011

Lluís Soler presenta el muntatge teatral de 'Canigó'

El poema de Jacint Verdaguer es podrà veure representat a la Sala Petita del TNC entre el 14 i el 26 de desembre, amb batuta d'Antonio Calvo i música d'Eduard Iniesta

Ara
1 min
Lluís Soler

BarcelonaL'actor veterà Lluís Soler, protagonista de films com Caracremada i cap molt cotitzat de l'star system de TV3, està a punt d'estrenar una versió teatral de Canigó al Teatre Nacional de Catalunya. Aquesta tarda, Soler, presidirà l'acte de presentació de l'espectacle, un muntatge d'Antonio Calvo. La cita és a les 19 h a la sala d'actes Pep Montanyès de la Biblioteca Horta-Can Mariner, especialitzada en temes de teatre i arts escèniques.

Escrit per Jacint Verdaguer l'any 1886, el poema èpic Canigó representa un dels punts culminants de la literatura de la Renaixença. La història de Gentil, el comte Tallaferro i Flordeneu, la reina de les fades, és un cant a la pàtria i una llegenda meravellosa inflada d'imatges romàntiques. Un total de 4.334 versos que han marcat un abans i un després en la literatura catalana, i que ocuparan la Sala Petita del TNC entre el 14 i el 26 de desembre, acompanyats per una partitura d'Eduard Iniesta.

stats