ARA Llegim
Llegim 19/07/2013

L'Any Fages de Climent es celebrarà l'any 2018 amb el suport de la Generalitat

La família del poeta empordanès preveu publicar en el pròxims tres anys tota l'obra inèdita d'un dels referents de la literatura catalana "més desconeguts"

Acn
2 min

Castelló d'EmpúriesL'any 2018, coincidint amb el 50è aniversari de la seva mort, Catalunya celebrarà l'any Fages de Climent, i aquest divendres, amb la visita del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, al fons documental del poeta empordanès a Figueres i Castelló d'Empúries, se n'ha donat el tret de sortida. L'objectiu principal de la iniciativa és donar a conèixer la figura del poeta empordanès Carles Fages de Climent (1902–1968), un dels "referents de la literatura catalana més desconeguts".

La família del poeta, amb el suport dels ajuntaments de Figueres i Castelló d'Empúries, preveu publicar abans del 2018 tota l'obra inèdita del poeta que consta de les seves memòries i 700 nous epigrames.

Xavier Sanllehí i Carles Fages, nét del poeta, han explicat que la voluntat de la família, amb el suport dels ajuntaments de Figueres i Castelló d'Empúries, és publicar abans del 2018 tota l'obra inèdita de l'escriptor que consta d'un llibre de memòries, un poemari i 700 nous epigrames.

L'obra inèdita ha sortit a la llum gràcies al fet que la família del poeta hagi obert les portes de l'arxiu documental, i a que tres coneixedors de la figura de Carles Fages de Climent com Jordi Pla, Joan Ferrerós i Narcís Garolera, l'estan estudiant a fons. Sanllehí ha afegit que, més enllà de l'obra inèdita, que és més important i voluminosa del que es pensaven, el més "sorprenent" del fons documental és "la seva riquesa més enllà de la literatura". I és que els tres experts, en el que han vist fins ara, han descobert abundant documentació tant del mateix poeta com de la seva família que podria ser molt important.

Pel que fa al paper de la Generalitat, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha explicat que tot i que és d'hora per concretar gaires detalls, l'administració s'hauria d'encarregar de "garantir i preservar el fons documental" i ajudar de la manera que sigui a classificar i ordenar tota la informació que conté l'arxiu. En aquest sentit, Mascarell ha assegurat que el que ha pogut veure "és molt interessant", destacant per exemple, cartes de personatges històrics com el General Prim o Francesc Cambó.

stats