ARA Llegim
Llegim 18/07/2012

El poeta Carles Torner, nou director del Centre Unesco de Catalunya

Ha sigut director de l'àrea de literatura i pensament de l'Institut Ramon Llull entre 2004 i 2010 i actualment és professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna i director de la revista 'Qüestions de Vida Cristiana'

Efe
1 min

BarcelonaEl poeta, novel·lista i professor de comunicació Carles Torner (Barcelona, 1963) ha sigut elegit nou director del Centre Unesco de Catalunya (Unescocat), en substitució de Miquel Àngel Essomba, que ocupava aquest càrrec des de 2008, segons ha informat aquest organisme.

Torner, que s'incorporarà a Unescocat el pròxim 3 de setembre, va ser director de l'àrea de literatura i pensament de l'Institut Ramon Llull entre 2004 i 2010 i actualment és professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i director de la revista 'Qüestions de Vida Cristiana'. També va presidir el comitè de traduccions i drets lingüístics de l'associació d'escriptors PEN Internacional i va ser un dels artífexs de la Declaració Universal de Drets Lingüístics (Barcelona, 1996).

Torner va guanyar el premi Carles Riba amb 21 anys

El nou director del Centre Unesco de Catalunya és un expert en llibertat d'expressió, drets humans, drets lingüístics i diàleg intercultural, i el seu compromís amb aquests temes va néixer a través de l'Acció Catòlica d'Estudiants. De fet, el 1986 va ser president del Moviment Internacional d'Estudiants Catòlics, amb seu a París, i ha residit en diversos països d'Àsia i Amèrica Llatina.

'La victòria pòstuma de Hitler' (1995) o 'L'arca de Babel' (2005) són alguns dels seus llibres. També va publicar 'Shoah, une pédagogie de la mémoire' (2001), que recull la seva tesi doctoral a la universitat de París VIII sobre la pel·lícula de Claude Lanzmann. Carles Torner va guanyar el 1984, amb només 20 anys, el premi de poesia Amadeu Oller per a poetes inèdits, i el premi de poesia Carles Riba l'any següent.

stats