ARA LLEGIM
Llegim 18/06/2012

Ada Castells guanya el 32è Premi Sant Joan Unnim amb 'Pura sang'

L'escriptora i col·laboradora de 'Time Out' s'ha imposat a 53 candidats amb una novel·la de misteri ambientada a Menorca. S'endú 35.000 euros i l'edició de l'obra a Edicions 62 a la tardor

Ara
1 min
Ada Castells / CRISTINA CALDERER

BarcelonaLa guanyadora del 32è Premi Sant Joan Unnim és la periodista i escriptora barcelonina Ada Castells per 'Pura Sang', una novel·la de misteri. El guardó és un dels més ben dotats de les lletres catalanes, amb 35.000 euros lliures d'impostos, i l'edició de l'obra per part d'Edicions 62 aquesta tardor.

'Pura sang' és una novel·la de misteri ambientada a Menorca. La protagonista, Sílvia, arriba a l’illa buscant la llum i la pau per pintar després d'una relació tumultuosa, però el que hi troba és el terror i la claustrofòbia d'una illa que amaga un secret. Només podrà sortir-se'n gràcies a un nou amor que l'ajudaraà a entendre que en aquesta vida no s'ha de tenir por de res. "La novel·la juga amb gèneres com l'amor, el misteri i el gòtic", ha dit l'autora. "La Sílvia és una heroïna moderna que s'equivoca i ha de començar a lluitar per ella mateixa, recordant el que li havien ensneyat de petita: que no ha de tenir por de res".

Ada Castells és autora de tres novel·les més ('Tota la vida', 'Mirada', 'El dit de l'àngel'), un llibre d'articles i un retrat curt. A més és col·laboradora en diversos mitjans, com la revista de l'ARA 'Time Out'. La guanyadora s'ha imposat a 53 candidats. Els membres del jurat han sigut Andreu Martín, guanyador de l'edició anterior del premi, Jordi Coca, guanyador de l'edició del 2009, Pere Gimferrer, Giuseppe Grilli i, com a secretari, el delegat de l'Obra Social d'Unnim Caixa a Sabadell, Joan Carles Sunyer.

L'Obra Social d'Unnim Caixa lliurarà aquest vespre el premi en un acte que presentarà Glòria Serra i presidirà la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert.

stats