CULTURA
Llegim 13/03/2012

Jesús Díez i Catalina González, premis Gran Angular i Vaixell de Vapor 2012

'El festín de la muerte' i 'El secreto del huevo azul' guanyen els guardons més importants de literatura infantil i juvenil, i Alba Quintas Garciandias s'endú el premi Jordi Sierra i Fabra amb 'Al otro lado de la pantalla'

Efe
1 min
Jesús Díez de Palma i Catalina González Vilar / SM

BARCELONAAvui s'han donat a conèixer els noms dels guanyadors de la 34a edició dels premis de literatura infantil d'El Barco de Vapor i Juvenil Gran Angular.

Jesús Díez de Palma ha guanyat el premi Gran Angular amb el seu llibre 'El festín de la muerte', que se centra en l'horror de la Segona Guerra Mundial. L'obra acosta el lector a la realitat de la guerra a través de personatges de diferents edats i nacionalitats. Segons l'autor, "la guerra mai passa de moda i sempre s'ha de parlar d'ella".

Per altra banda, Catalina González Vilar ha guanyat el premi El Barco de Vapor amb 'El secreto del huevo azul', una història sobre les mentides i l'amistat. Amb aquesta obra, l'autora aposta per reinventar el conte clàssic de prínceps i princeses i aprofita la novel·la per transmetre valors com la sinceritat, l'amistat i la valentia.

Els llibres sortiran a la venda el proper 14 de març amb una tirada inicial de 15.000 exemplars, i posteriorment se'n farà una versió digital. Aquests premis es van crear l'any 1978, i la Fundació SM els convoca cada any amb l'objectiu de promoure la creació de literatura per a nens i joves que fomenti el gust per la lectura i transmeti els valors humans, socials, culturals i religiosos. Són els premis de literatura juvenil i infantil amb més dotació econòmica: 50.000 euros.

La guanyadora del premi Sierra i Fabra de literatura per a joves ha sigut Alba Quintas Garciandias, de 17 anys, amb la seva obra 'Al otro lado de la pantalla', una obra realista sobre l'abús escolar.

stats