Obituari

L'assagista tenia 62 anys

Mor l'escriptor Christopher Hitchens, autor de 'Dios no existe'

Periodista i assagista polèmic, Hitchens va seguir escrivint tot i patir càncer d'esòfag. El seu últim llibre, les memòries 'Hitch-22', va ser editat aquesta primavera

L'escriptor i periodista britànic Christopher Hitchens , autor del cèlebre assaig Dios no existe (Debate, 2008) , ha mort a Houston ( EUA ) víctima d'un càncer d'esòfag , segons informa a la seva web la revista Vanity Fai r.

Nascut el 1949 a Portsmouth ( Regne Unit ) , Hitchens va morir en la nit de dijous a l'hospital MD Anderson Cancer Center , de Houston , de la mateixa malaltia de la qual també va morir el seu pare , segons la revista . La detecció d'aquesta malaltia es va produir quan es trobava en plena promoció de la seva última obra , unes memòries titulades Hitch -22 , també editades per Debate en castellà .

Hitch-22 és un llibre " commovedor , graciós , deliciós , provocador i inspirador " , subratllava l'esmentada editorial en el seu comunicat de premsa , quan es va publicar en espanyol a finals de la passada primavera . En ell es repassa la tràgica història de la seva mare , retrats d'intel·lectuals com Chomsky , Said , Martin i Kingsley Amis o McEwan , així com l'Oxford revolucionari de finals dels anys 60 del segle XX , quan ell va estudiar Filosofia , Ciències Polítiques i Economia , l'ambient intel·lectual i l'esquerra radical de l'Anglaterra dels 70, la guerra del Vietnam , les transicions democràtiques a Portugal , Espanya , Xile o Polònia , el cas Rushdie i el seu desmarcatge de l'esquerra " oficial" , entre molts temes .

Considerat com un dels intel·lectuals més polèmics i influents de l'escena internacional en els últims trenta anys , Hitchens es va establir als Estats Units el 1981 i va col·laborar amb les publicacions més prestigioses a banda i banda de l'Atlàntic : Vanity Fair , T
he Nation , The New York Times Review of Books , The Times Literary i National Geographic , entre d'altres.