ARA Llegim

Vuit rutes europees i espanyoles per conèixer millor el Quixot

L'escriptor Leandro Rodríguez presenta el llibre 'Cervantes, caballero por Europa', on també exposa la teoria del lloc de naixement de l'autor, que segons ell no seria Alcalá de Henares, sinó Cervantes de Sanabria

El llibre 'Cervantes, caballero por Europa' recull vuit itineraris europeus pels llocs on, segons l'autor de la publicació, Leandro Rodríguez, l'escriptor Miguel de Cervantes es va inspirar a l'hora d'escriure 'Don Quijote de la Mancha'. L'autor ha presentat avui el llibre a la Cambra de Comerç de Zamora : Rodríguez utilitza passatges i referències del Quixot per establir vuit itineraris, un d'ells per la comarca zamorana de Sanabria, ja que l'autor assegura que Miguel de Cervantes Saavedra va néixer en realitat a la localitat de Cervantes de Sanabria en comptes d'Alcalá de Henares.

Una de les rutes transcorre per Salamanca, Valladolid i Sòria, mentre que la segona inclou Lisboa, Badajoz, Càceres, Talavera de la Reina, València, Albacete i Cartagena, entre altres llocs. També hi ha una ruta que parteix de Madrid per continuar per diferents paratges de Castella-la Manxa, així com per Còrdova, Sevilla i Cadis.

Itineraris europeus
Entre els itineraris internacionals, un recorre França, Bèlgica i arriba fins a Londres, mentre que un altre inclou Dinamarca, Islàndia, Groenlàndia, Noruega i Irlanda. A més hi ha dues rutes per Itàlia, una de les quals recorre també Xipre, Malta i Grècia, mentre que un itinerari està centrat a la comarca zamorana de Sanabria.

Leandro Rodríguez creu que els molins de vent que va veure el Quixot en un dels capítols de l'obra insigne de Cervantes, entre 30 i 35, pel seu nombre no es poden ubicar a la Manxa, i considera que quan es va referir a ells Cervantes pensava en realitat en els existents a Rotterdam en aquesta època.