ARA Llegim

La trilogia d'E. L. James supera els 20 milions d'exemplars venuts als Estats Units

En anglès, el llibre ja ha despatxat 31 milions de còpies. E. L. James és una de les autores que ha venut més llibres en un període de temps més curt

La trilogia eròtica 'Cinquanta ombres', de la britànica E. L. James, superarà aquesta setmana la xifra de 20 milions d'exemplars venuts als Estats Units, fet que converteix l'escriptora en una de les autores que ha venut més exemplars en un període de temps més curt.
El diari financer 'The Wall Street Journal' ha informat avui que, a principis de juliol, aquesta trilogia que comença per 'Cinquanta ombres d'en Grey' havia venut 19,4 milions de còpies en la seva edició impresa i per a lectura digital, repartides pràcticament a parts iguals.
"S'ha convertit en una conversa cultural, cosa que fa la trilogia més gran del que podrien ser els llibres", va assenyalar a aquest diari Anne Messitte, l'editora de Vintage Books, que forma part del grup Bertelsmann Random House, la qual va llançar aquesta obra a principis de març als Estats Units.
El primer lliurament, 'Cinquanta ombres d'en Grey', narra el tòrrid romanç entre un jove i multimilionari empresari de 27 anys que sedueix una estudiant de literatura, una història caracteritzada per la sexualitat explícita en la qual es donen cita el desig, la submissió i el sadomasoquisme.
Segons un portaveu de Vintage, la trilogia d'E. L. James ha venut al món, incloent-hi els EUA, 31 milions de còpies en anglès.
Els drets per portar la trilogia a la pantalla han estat adquirits per Comcast Universal Pictures i Focus Features, ha assenyalat el diari, que indica que l'editorial Vintage ha ingressat per les vendes de la trilogia als EUA 145 milions de dòlars (117,8 milions d' euros).