Publicitat
Publicitat

Sector editorial

Ediciones Babylon: dos anys publicant en format paper i en digital

El projecte del valencià Vicente Coll publica novel·les, còmics i llibres il·lustrats que compaginen tots dos formats i que es distribueixen íntegrament a través de la xarxa

Emprenedor d'èxit en la informàtica, Vicente Coll es "cremava" perquè no trobava al mercat llibres electrònics per al seu flamant i nou lector digital, així és que, el juny del 2010, en ple tsunami econòmic, va crear Ediciones Babylon, un projecte que uneix les seves dues passions: la lectura i la tecnologia.

Encara recorda del dia d'agost del 2009 que va prendre la decisió d'embarcar-se en aquesta "aposta personal" que avui compta amb una trentena de creadors en castellà. Treballa la novel·la, el còmic i la il·lustració, compaginant el format digital i el paper, i els distribueix íntegrament per internet. "Si Amazon pot, per què no ho podem fer nosaltres?", es pregunta.

"La tecnologia ho canvia tot a una velocitat que espanta. El que estem fent avui és molt arriscat, i encara més en temps de crisi; però m'ho miro a cinc, set i deu anys. Tinc 47 anys i intento integrar-me, no resistir", afirma Coll en el segon aniversari de la seva primera publicació en paper, la novel·la 'Juegos de seducción'.


Treballar al marge del sector editorial
La base d'operacions de Coll és a Ontinyent (València). Treballa al marge del sector editorial. És l'emprenedor per excel·lència, ja que va començar el 1992 amb una petita empresa venent ordinadors i impressores, després d'haver-se quedat a l'atur.
"Però el negoci no tirava", recorda.

El 1996 va assitir a un curs d'"una cosa nova que es deia internet". Un any més tard, va començar a vendre programari i a aprendre a treure partit d'aquesta eina, fins que es va convertir en el distribuïdor a Espanya d'un antivirus gratuït. "L'empresa de tecnologia funciona, no em necessiten i l'he deixat en mans d'altres persones per dedicar-me a l'editorial, un projecte que m'apassiona", afirma Coll.

Així, davant els temors per la pirateria i les reticències que genera el format digital en la cultura, afirma: "El que pirateja, ho pirateja tot perquè mai pagaria per la música, el cinema o la literatura. Has d'atreure i convèncer el que vol comprar cultura, i fer-ho amb bons preus i facilitats".  "No es pot cobrar el mateix per un llibre electrònic que per un en paper", sentencia, alhora que es declara totalment contrari a les proteccions amb sistema anticòpia.

A Ediciones Babylon hi treballen tres persones a temps complet i dues a temps parcial.

Més continguts de