Novetat editorial
Llegim 30/05/2012

'La clàssica', nova col·lecció d'Edicions de 1984

El primer títol és 'La terra', d'Émile Zola, una de les novel·les inèdites en català de l'autor 'naturalista' francès. Els propers títols seran d'E.T.A. Hoffmann, Giordano Bruno i Honoré de Balzac

Jordi Nopca
1 min
'La terra', de Zola

Barcelona"'La clàssica' és una col·lecció pensada per oferir de manera exhaustiva i sistemàtica la creació novel·lística realitzada bàsicament entre els segles XV i XIX i fins a principis del segle XX". Aquest ha estat el punt de partida de Josep Cots, editor d'Edicions de 1984, a l'hora d'acostar-se una vegada més a llibres de "valor literari indiscutible", com ja ha fet anteriorment des de col·leccions com Mirmanda i Temps Maleïts. "Volem que 'La clàssica' tinguin una certa amplitud –deia Cots–. És per això que ens proposem una costància de 4 o 5 títols l'any, sempre amb obres d'un pes considerable". 'La terra', primer títol de la col·lecció, supera les 500 pàgines, surt a la venda a un preu de 20 € i està traduït per Anna-Maria Corredor.

Els títols que seran publicats abans que acabi l'any són 'Fantasies a la manera de Callot', d'E.T.A. Hoffmann, 'El sopar de cendra', de Giordano Bruno i 'El gabinet dels antics', d'Honoré de Balzac. "Altres autors que ja estem treballant són Hawthorne, Henry James, George Eliot, Ambrose Bierce, Michelet i Chateaubriand", ha explicat Cots, que entre els autors que recuperarà en un futur proper també es troba Raimon Casellas.

stats