PREMIS LITERARIS
Llegim 16/12/2011

L'escriptor Eduardo Lourenço rep el premi Fernando Pessoa 2011

El mestre portuguès rep un guardó dotat amb 60.000 euros que en anys anteriors va anar a parar a mans d'autors de la talla de Lobo Antunes

Ara
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'escriptor portuguès Eduardo Lourenço, un dels assagistes portuguesos més reconeguts del segle XX, ha estat guardonat amb el premi Fernando Pessoa 2011 per la seva tasca intel·lectual i literària, compresa en una obra de prop de 40 volums. Lourenço, nascut fa 88 anys en un poble situat al costat d'Almeida, compta amb una bibliografia d'allò més dispersa. Ha parlat de temes tan diversos com la idiosincràsia de Portugal, la construcció d'Europa o el marxisme, des d'una perspectiva crítica i filosòfica.

El Fernando Pessoa, dotat amb 60.000 euros, celebra aquest any la seva 25a edició. Durant aquest temps ha guardonat artistes de la talla de l'arquitecte Eduardo Souto Moura o l'escriptor Lobo Antunes. Aquest any li toca el torn a l'autor d'“una obra filosòfica, assagística i literària sense comparació”, paraules textuals del jurat. Fa poc, la fundació portuguesa Calouste Gulbenkian va reeditar les seves obres completes.

stats