Publicitat
Publicitat

Novetat editorial

Una nova edició d''Adéu a les armes' inclou els 47 finals que va imaginar Hemingway

L'autor nord-americà va publicar aquesta aclamada novel·la sobre la Primera Guerra Mundial l'any 1929. Va ser el seu primer èxit literari, que li va arribar tot just quan feia 30 anys

Una nova edició de la novel·la 'Adéu a les armes"', d'Ernest Hemingway, arriba avui a les llibreries dels Estats Units amb la novetat d'incloure per primera vegada els 47 finals que el cèlebre escriptor nord-americà va imaginar per a aquesta aclamada novel·la situada a la Primera Guerra Mundial.
Els amants de l'obra de Hemingway (1899-1961) tenen per fi l'oportunitat de descobrir els desenllaços en què va pensar l'autor abans de decantar-se pel que acabaria tancant l'obra que relata la història d'amor entre el militar Frederick Henry i la infermera Catherine Barkley a la Itàlia de la Gran Guerra.
En una entrevista el 1958 el novel·lista va reconèixer que va haver d'escriure al final 39 ocasions, encara que un estudiós va donar amb 41 entre les seves notes i després el seu nét, Sean Hemingway, va trobar entre els manuscrits del seu avi a la Biblioteca del president John F. Kennedy, a Boston, les 47 variacions ara publicades.

Una història d'amor en plena guerra
Sean Hemingway signa la introducció a la nova edició, que es publica després que els hereus de l'autor i Scribner, editora de Hemingway i filial ara de Simon & Schuster, arribessin a un acord per treure-li lluentor a una de les obres mestres de l'escriptor de ' El vell i el mar' o 'Per qui toquen les campanes'.
La novel·la captura "la dura realitat de la guerra i el dolor dels amants capturats en el seu inevitable destrucció", assenyala l'editorial sobre una de les obres més celebrades de l'escriptor i periodista nord-americà, guanyador del Nobel de literatura el 1954.
Amb el nom de 'A Farewell to Arms: The Hemingway Library Edition', el llibre-un dels primers èxits de Hemingway-es presenta com va ser publicat inicialment. En un annex hi ha totes les variacions que va crear per Frederick i Catherine. Algunes van des d'una frase curta a diversos paràgrafs i canvien de to, de vegades més contundents i en altres més optimistes, mentre que destaquen les que parlen de la vida i la mort.

Més continguts de