ARA LLEGIM
Llegim 19/10/2012

El Gremi d'Editors de les Balears comunica a les treballadores de l'Espai Mallorca que han de buidar el local en 15 dies

Les empleades desconeixen si la decisió s'ha consensuat amb les institucions públiques que aporten els recursos econòmics del centre

Acn
1 min
El col·lectiu Crits i renou ja ha avançat que no aturarà la seva activitat de suport i defensa a l'espai

BarcelonaEl Gremi d'Editors de les Balears, entitat gestora de l'Espai Mallorca, ha comunicat mitjançant correu electrònic a les treballadores del centre que l'han de buidar i tornar tots els volums de la llibreria als proveïdors en un termini màxim de 15 dies. La directora de l'espai, Amanda Vich, ha explicat però, que fa uns mesos ja els van comunicar un avís d'aquestes característiques i "després van canviar d'opinió".

Les empleades desconeixen si la decisió està consensuada amb les institucions públiques que aporten diners a l'espai (Consell de Mallorca, Govern Balear i Institució de les Lletres Catalanes), i Vich ha recalcat que el centre "necessita una subvenció i que arribi quan toca, i això no s'ha donat, i el Gremi tampoc no ha estat gens clar". L'Espai Mallorca ha conegut la notícia poc abans d'inaugurar la primera exposició de la nova temporada, 'Espai blanc', del fotògraf Gabriele Sisti, promoguda pel col·lectiu Crits i renou.

Fa mesos que els problemes de liquiditat assetgen l'Espai Mallorca i fa anys que les seves treballadores pateixen retards en el cobrament de les nòmines (a finals d'aquest mes arribaran als sis mesos). Les treballadores van tirar endavant una denúncia contra el Gremi d'Editors però el primer judici no es va celebrar perquè el gremi va al·legar un defecte de forma i el segon perquè el Gremi no va acceptar la proposta de l'advocat de les treballadores de fer un ERE. Així, la cita està prevista per al pròxim 30 d'octubre.

stats