ARA Llegim

Una nova excavació per trobar les restes de Lorca

Després de més de cinc mesos de demanar el permís a la Junta de Granada, l'investigador Miguel Caballero es prepara per excavar el davant d'un mas anomenat Los Llanos de Corvera

L'investigador Miguel Caballero ha presentat un escrit davant la Conselleria de Cultura i Esport de la Junta de Granada en què es declara " autoritzat " per fer un estudi geotècnic que determini l'existència de restes humanes en una finca on podria estar enterrat Federico García Lorca. Així consta a l document , en el qual comunica que se sent autoritzat " per silenci administratiu" de la institució autonòmica , que en els últims cinc mesos llargs no ha respost a la seva petició de permisos per fer una prospecció en un terreny privat d' Alfacar .

Caballero , que recorda que ja compta amb permís de l'amo de la finca i amb autorització de l'Ajuntament de la localitat granadina , anuncia, a més, que començarà els treballs a la zona " en un temps prudencial " en què pugui planificar els treballs amb el seu equip d' arqueòlegs i antropòlegs .

Aquesta comunicació davant la Junta es produeix després que divendres passat ja instés el Defensor del Poble a ndalús , José Chamizo , que s'interessés per la tramitació administrativa del seu expedient . En aquest altre escrit tramès al Defensor , lamentava la falta de resposta per part de la Junta d'Andalusia a la sol·licitud que va presentar fa mesos davant aquesta administració per fer la prospecció .

El projecte de Caballero contempla l'estudi d'uns terrenys propers al paratge on ja es va excavar el 2009 durant prop de dos mesos a petició de familiars de dos afusellats i enterrats suposadament al costat de García Lorca . L'estudiós considera que el poeta va ser executat i posteriorment enterrat en una finca particular anomenada , segons termes cadastrals , Peñal Colorido o Almejijar , davant del mas Los Llanos de Corvera .