Obituari

Mor l'escriptor barceloní Fernando Díaz-Plaja als 94 anys

Autor de més de 150 obres de ficció i no-ficció, Díaz-Plaja vivia des de fa una dècada a l'Uruguai. 'El español y los siete pecados capitales', publicat l'any 1966, va vendre més d'un milió d'exemplars a l'època

L'assagista, narrador i historiador espanyol Fernando Díaz-Plaja ha mort als 94 anys víctima d'una pneumònia a l'Uruguai, on vivia des de fa una dècada, han informat fonts mèdiques. Díaz-Plaja ha mort a la llar espanyola de gent gran de Montevideo on va ser ingressat fa dos mesos a causa de "diverses complicacions físiques", han afegit les fonts.
Autor de més de 150 obres, la majoria de memòria i assaig, va néixer a Barcelona el 24 d'abril del 1918.
El seu llibre de més èxit va ser la sèrie 'El español y los siete pecados capitales' (1966), que el va fer romandre durant quatre anys a la llista de llibres més venuts (amb prop d'un milió d'exemplars) i va ser portada a la petita pantalla per José Maria Forqué.
Llicenciat en filosofia i lletres a les universitats de València i Barcelona, el 1945 va obtenir el doctorat en història per la Universitat de Madrid.

Viatger i poliglota
Viatger incansable, va viure 18 anys fora d'Espanya. Coneixia més de cent països i va donar la volta al món en tres ocasions, a més de parlar set idiomes (espanyol, català, italià, francès, alemany, anglès i portuguès). Va impartir cursos de Literatura Espanyola a les universitats de Stanford, Califòrnia, Pennsilvània, Texas, Puerto Rico, Rio de Janeiro i Gratz (Àustria), i va ser corresponsal per al diari 'Madrid' i el 'Diari Barcelona' a Itàlia, i de l'' Abc' a Alemanya.
Díaz-Plaja va ser autor, entre d'altres, de 'La historia de España en los documentos', 'La historia de España cantada por los poetas', 'El siglo XVIII' i 'La muerte en la poesía española'.
Germà dels també escriptors Aurora i Guillermo Díaz-Plaja, estava casat amb Haydée Carro i té dues filles.
Entusiasta de la caça, l'esgrima i la cuina francesa, i home de gran cultura que es vantava d'haver trobat 37 faltes a 'El Quixot', els seus llibres s'han traduït a l'anglès, l'alemany, el francès i l'italià.